BLOGOLÓ


Köszöntünk a BLOGOLÓN!

A blog elsősorban a véleményalkotásunk, a meglátásaink, a velünk kapcsolatos hírek, történések színtere az olvasók számára. A blog nem próbálja "hivatalosan" képviselni a pszichológiát illetve annak különböző ágait, ugyanakkor véleményt formál az embert, valamint a személyiséget érintő hétköznapokról, eseményekről, illetve szándékaink szerint leírást ad különböző pszichológiai elméletekről, eseményekről, előadásokról, konferenciákról. A komoly megfontolt hangvételen és a hitelességen túl, a humor és az irónia sem áll távol bejegyzéseinktől. Ami a szerzőket illeti, a bejegyzéseket magánszemélyként és nem az ETR INSTITUTE nevében írják, így lehetőségük van saját hangnemük és véleményük bemutatására. 

Kívánjuk, hogy érezd jól magad, miközben írásaink között barangolsz!


A kifogások olyan építőkövek, amikkel a kudarc otthonát építed magadnak.

Nagyon szeretem ezeket a teszteket. Először is nagyon vicces és elgondolkodtató is tud lenni egyszerre. A tesztet érdemes egy jó játéknak felfogni, amelynek lényeges szempontja, hogy ne gondolkozz sokat a kérdésekre adott válaszokon, mert az már kombinálás és nem a tudatalattidból felszínre kerülő válasz.

Tanulj meg adni a kedvességedből, mert akármilyen keménységet is mutathatsz a külvilágnak nappal, este egyedül maradsz, együtt a lelkeddel, melynek a mélyére nézve láthatod, hogy azért ilyen kemény számodra a világ, mert amit adsz a világnak, az a keménység, az elzártság, és ez visszatér hozzád, mint egy kozmikus bumeráng. Visszatér hozzád az, amit...

Érintés...

2017.07.13

Érintés. Csodálatos szó, hiszen feltétele, hogy legalább két ember kell hozzá. Azaz kapcsolat emberi lények között, akik úgy fizikálisan, érzelmileg és lelkileg is megérinthetik egymást. Az érintést az emberek közötti intim fizikai kapcsolat megfogalmazásaként használjuk.

Meditáció...

2017.07.13

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a meditáció azokhoz szól, akiknek elegendő pozitív benyomásuk van tudatosságukban, elegendő felismeréssel és örömmel rendelkeznek, így képesek elviselni, amikor saját tudatalattijukkal találkoznak.

Előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk belátni, hogy a jelenlegi viselkedésünk döntő hatással van a jövőbeni elégedettségünkre. De addig is, amíg sikerül ezt belátnunk csak tegyük meg, hogy eljátszunk az elképzeléssel, hogy így van.