Érintés...

2017.07.13

Érintés. Csodálatos szó, hiszen feltétele, hogy legalább két ember kell hozzá. Azaz kapcsolat emberi lények között, akik úgy fizikálisan, érzelmileg és lelkileg is megérinthetik egymást. Az érintést az emberek közötti intim fizikai kapcsolat megfogalmazásaként használjuk.

Érintés a gyakorlatban:
● Fizikai érintés : 
simogatás, ölelés, barátilag a hát megpaskolása, csipkedés, csikizés, cirógatás, kéz a kézben, stb...
● Érzelmi és lelki érintés: 
egy megfelelő pillantás, egymás szemébe nézés mélyen és hosszan, mosoly, kacérkodás, meghajlás a másik előtt, térdre ereszkedés a másik előtt, puszi dobása, kacsintás, stb...

A különböző érintések cseréje, fantasztikus képessége az embernek. Az érintés egy tökéletes tranzakció, amely az ember számára a társas érintkezés egysége. Az érintés nemcsak fizikai, hanem agyi és érzelmi fejlődés is egyben. Ez egy olyan lehetőség, amivel egyszerre egy időben tud adni és kapni két ember együtt, egyszerre. Micsoda kölcsönös feltöltődési lehetőség ez a lélek számára, egyszerre árad ki és fogad be. Ennél nyitottabbak már nem is lehetnénk, ebben az állapotban nincsenek falak, nincs kétség, nincs félelem, csak egység van, a társas érintkezés egysége. Az érintés csodája és annak következménye belőlünk fakad, mi vagyunk a hordozói.

Használjuk hát mindennap az érintés varázsát.

Kövess minket Facebookon!