Üzletviteli Pszichológia

Az Üzletviteli Pszichológiai Konzultáció, mint alkalmazott terület sokat segíthet kis- és középvállalatoknak, a munkaerő megfelelő kiválasztásában, az alkalmassági tesztek lebonyolításában, a személyiségfejlesztő és készségfejlesztő tréningek levezetésében, a vezetők számára szükséges döntési folyamatok teljes körű mentális tréningjében, illetve a szervezeti, tárgyalási és üzletviteli kommunikációban. 

Üzletviteli konzultáció esetén a találkozókon egy-egy aktuális üzleti, szervezeti probléma, megfogalmazása után kérdések és visszajelzések segítségével a lehetséges kiutakban, megoldásokban gondolkodunk. Segítünk, felismerni és pontosítani a vállalati célok elérését gátló tényezőket. A fókuszt a vállalati célokra, potenciálokra, valamint a fejlődési tartalékokra helyezzük, nem pedig a hiányosságokra. Ezek az információk lesznek a lehetőségek, a lehetőségek lesznek a mozgatórugók, melyek a vállalati és szervezeti fejlődést szolgálják.

Ebben a helyzetben az adott válságszituáció a konstruktív változás és fejlődés kiindulópontja lesz.

A program tehát egy olyan folyamat kezdete, mely információbeszerzéssel, állapotfelméréssel, szükségletfelméréssel, és a Vállalati Program konkrét munkajavaslatával kezdődik el. A találkozók során beszélgetések keretében az aktuális helyzetekből indulunk ki, és jutunk el az új célkitűzésekhez, és a megoldandó feladatokhoz.

A program célja tehát, hogy fokozza a teljesítményt, hangsúlyozza az eredményorientáción keresztül a megoldási és tanulási képességeket, valamint fejlessze és erősítse a vezetői készségeket.

A vezető a döntéshozatalhoz ért, intézményünk a problémák megértéséhez és az azokban rejlő információ átalakításához, valamint a megoldások lehetőségeinek a feltárásához.

Az üzleti konzultációk során előszeretettel alkalmazzuk a Grow Modellt.


Grow Modell 

A Grow szó jelentése növekedés, haladás, fejlődés.

  • Goals - a cél meghatározása
  • Reality - a jelenlegi helyzet feltárása
  • Options - a lehetőségek számbavétele
  • Wrapup, What (will you do) - Mit fogsz tenni?

Konzultációs Időpont Kérése