Pszichológiai Konzultáció - Krízisintervenció


ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ A KONZULTÁCIÓK MENETÉRŐL


Első találkozás

Az első beszélgetés alkalmával kerül sor a helyzetfelmérésre, amely általában több időt, jellemzően 80-90 percet vesz igénybe. Ennek során közösen meghatározzuk mi is az, amiben segítséget kér és ehhez a szolgáltatás, amit nyújtani tudunk, megfelelő-e az Ön számára. Az első beszélgetés alatt a pszichológiai konzulens legtöbbször rövidebb-hosszabb jegyzeteket készít saját maga számára. A jegyzetelés általában nem zavaró a kliens számára, célja pedig a panaszok, nehézségek, életkörülmények minél pontosabb rögzítése, a kezelési terv korrekt elkészítése érdekében. Pontosítjuk a problémát és megvizsgáljuk a megoldási lehetőségeket. Meghatározzuk a célokat, a megoldás eszközeit és azt is, hogy milyen típusú foglalkozást látunk szükségesnek (egyéni tanácsadás, motivációs foglalkozás, érzelmek és indulatok kezelése, párkapcsolati vagy családi tanácsadás, stb.) Végül döntünk arról, hogy tudunk-e, és akarunk-e együtt dolgozni, amennyiben igen, megállapodást kötünk. 

Gyerekekkel kapcsolatos nehézségek esetén az első beszélgetést a gyerek jelenléte nélkül, a szülővel folytatjuk. A beszélgetés fontos témája a fentieken túlmenően a gyerek eddigi fejlődése, fejlődésének legfontosabb állomásai, illetve azok kihatásai, evésével, alvásával kapcsolatos jellegzetességek, a többi gyerekkel való kapcsolata, viselkedése, stb. Célunk, hogy a gyerek fejlődésének szövetében tudjuk értelmezni a vele kapcsolatos nehézségeket, problémákat. 

(Intézetünk akár 24 órán belül is lehetőséget biztosít arra, hogy a pszichológiai konzulenssel találkozzon.)

Első találkozás időtartama: 90 perc, ára: 7500 Ft

Egyéni konzultáció

A helyzetfelmérést követően kezdetét veszi a közös konzultációs munka. Ez jellemzően 6-8-10 alkalmat jelent, amely szükség esetén plusz alkalmakkal kiegészíthető a közös munka végleges lezárásáig. A konzultációra otthonos és biztonságos környezetben, bizalmas légkörben kerül sor. Teljes titoktartási kötelezettséget vállalunk az elhangzottakkal kapcsolatban. Ez alól kivételt képeznek azok az extrém esetek, amikor úgy látjuk, hogy a kliens komoly veszélyt jelent önmagára vagy a környezetére nézve. Semmilyen kép vagy hangfelvétel nem készülhet, a konzultációs anyagok harmadik személy kezébe nem jutnak.

Fizetés

Fizetés az egyes alkalmak után készpénzben, számla/nyugta ellenében, vagy banki előre utalással, illetve online konzultáció esetén átutalással történik.

Lemondás

Az egyeztetett konzultációs alkalom legkésőbb 24 órával a kitűzött időpont előtt telefonon lemondható/módosítható. Egyéb esetben a teljes díj megtérítendő.  


Konzultációs időpontok magánszemélyek részére.

Minden héten

Hétfő : 10:00 - 18:00

Kedd : 10:00 - 18:00

Szerda : 10:00 - 18:00

Szombat : 09:00 - 15:00

Vasárnap : 09:00 - 15:00


ETR INSTITUTE Konzultációs Központok Címe : 

1067, Budapest Csengery utca 74.


1194, Budapest Vas Gereben utca 120.


1088, Budapest Múzeum utca 9.


- A SZOLGÁLTATÁSOK ONLINE IS ELÉRHETŐEK -

- MESSENGER - SKYPE - VIBER - FACETIME -


"A legjobb tanács, ami az eszembe jut: szükséged van egy életviteli tanácsadóra!"