BLOGOLÓ


Köszöntünk a BLOGOLÓN!

A blog elsősorban a véleményalkotásunk, a meglátásaink, a velünk kapcsolatos hírek, történések színtere az olvasók számára. A blog nem próbálja "hivatalosan" képviselni a pszichológiát illetve annak különböző ágait, ugyanakkor véleményt formál az embert, valamint a személyiséget érintő hétköznapokról, eseményekről, illetve szándékaink szerint leírást ad különböző pszichológiai elméletekről, eseményekről, előadásokról, konferenciákról. A komoly megfontolt hangvételen és a hitelességen túl, a humor és az irónia sem áll távol bejegyzéseinktől. Ami a szerzőket illeti, a bejegyzéseket magánszemélyként és nem az ETR INSTITUTE nevében írják, így lehetőségük van saját hangnemük és véleményük bemutatására. 

Kívánjuk, hogy érezd jól magad, miközben írásaink között barangolsz!


Egy olyan történetet szeretnék veletek megosztani, amelyben ügyfelem családhoz való viszonyának a megváltoztatásáról lesz szó.

Test és Tudat

2017.06.10

A test és a tudat összehangolása nem csak egy jól hangzó filozófia vagy elképzelés, hanem az emberi léthez hozzátartozó alapvetés.

Megismerés

2017.06.06

Rend - Értelem - Tudatosság
Test - Lélek - Szellem
Születés - Létezés - Elmúlás

Mindig jó helyen és jó időben vagyunk!
Erről a természeti törvények gondoskodnak. Amennyiben ezt megértjük, (nem kicsi feladat) akkor elkerülhetjük a félelemből álló negatív gondolatokat.

NO Stressz

2017.06.01

NO STRESSZ - INKÁBB EGYENSÚLY
Az egyensúly általában egy rendszernek az az állapota, amelyben az egymásra ható erők hatásának összege zéró. Ilyen állapotot, vagy erre való hivatkozást különböző tárgykörökben is találhatunk, úgymint biológiában, fizikában, kémiában, pszichológiában, zenében stb.
Mikor elvész az egyensúly, szenvedés követi azt.
De ahogy...

Az ember nem az erőszak és az agresszivitás, hanem a nyugalom, a bátorság, az önismeret és az önfejlesztés útját járva fedezheti fel az emberben szunnyadó alapvető jóságot és feladatának tekinti, hogy ezt az alapvető jóságot sugározza ki a világba, hozzáférhetővé téve azt a többi emberi lény számára.