Test és Tudat

2017.06.10

A test és a tudat összehangolása nem csak egy jól hangzó filozófia vagy elképzelés, hanem az emberi léthez hozzátartozó alapvetés. 

Csak ezen összehangolás eredményeként tanulja meg az ember, hogy mit is tud kezdeni az érzékszerveit érő benyomásokkal és , hogy miként használhatja a testet és a tudatot együtt.

A rendszer az alapvető jóság megismerésével tárul fel, mely bennünk van és felfedezésre vár.

A felfordulás és káosz nagy része  azért alakul ki világunkban, mert az emberi lény nem becsüli meg eléggé magát.                                                                   Az életünk során nem igazán alakítunk ki együttérzést vagy gyengédséget önmagunk iránt, így nem tudunk benső békét és harmóniát teremteni.  

 Sokkal többször látjuk a zavaros és békétlen életképeket a környezetünkben és a társadalomban is, mint azt kellene. (pl.: üzletekben összeszólalkozás egy bevásárlókosárért..., veszekedés egy parkolóhelyért...., Qva anyázás egy piros lámpánál..., tolakodás előre, ha sorban kéne állni..., állandó otthoni piszkálódások egymással... stb. ) Ez mind türelmetlenség, békétlenség és flusztráció okozta kivetítés.

Ahelyett, hogy értékelnénk az élet megtapasztalásának lehetőségét, panaszkodunk és neheztelünk az egész világra.                                                 

Itt az ideje, hogy személyes felelősséget vállaljunk az életünk minőségének a javításáért.

Amikor nem kárhoztatjuk önmagunkat, hanem megnyugszunk  és értékelni, méltányolni tudjuk testünket és tudatunkat, akkor kezdjük felvenni a kapcsolatot a bennünk lévő alapvető jósággal. Ez a megismerés útjának a kezdete. Ez a megnyílás önmagunk előtt.

Ez egyfajta gyengédség önmagunkkal szemben, amelyben észrevehetjük a gyengesékeinket és a képességeinket. Nem kell többet palástolnunk magunk előtt., hogy vannak problémáink, hibáink. Nem tartjuk szükségesnek, hogy felnagyítsuk képességeinket vagy túlozzunk róluk. 

Ennek az alapvető jóságnak az alapja a szeretet. Van tehát egy bennünk lévő alap amelyből kiindulhatunk, amennyiben magasabb szintre akarjuk emelni életünket. Ez az alap állandóan elérhető számunkra, mivel van testünk és tudatunk. Ezért a test és a tudat rendkívül fontos kell, hogy legyen számunkra, mert ezeken keresztül történhet meg a felfogás, a megértés, és a megismerés az emberben. Ebből kiindulva tudunk segíteni önmagunkon.

A test és a tudat összehangolása  összefüggésben áll azzal is, hogyan tudunk ráhangolódni a körülöttünk lévő világra és hogyan tudunk azzal együttműködni. A megfelelő összhang test és tudat között egyfajta félelemmentességet szül, ami azt jelenti, hogy képes leszel megfelelő válaszokat adni a körülötted lévő történésekre, mivel a látásod, az érzékszerveid, és a tudatod egységben van.

Észreveszed, hogy jó helyen vagy jó időben, hogy teljes joggal létezel és a  világ, a természet és annak a rendje, szeretettel fogad mivel a része vagy te is.

A test és a tudat összehangolásának nyomán az ember felismeri a világban a nagyszerűség forrását, azaz a velünk született éberséget.