BLOGOLÓ


Köszöntünk a BLOGOLÓN!

A blog elsősorban a véleményalkotásunk, a meglátásaink, a velünk kapcsolatos hírek, történések színtere az olvasók számára. A blog nem próbálja "hivatalosan" képviselni a pszichológiát illetve annak különböző ágait, ugyanakkor véleményt formál az embert, valamint a személyiséget érintő hétköznapokról, eseményekről, illetve szándékaink szerint leírást ad különböző pszichológiai elméletekről, eseményekről, előadásokról, konferenciákról. A komoly megfontolt hangvételen és a hitelességen túl, a humor és az irónia sem áll távol bejegyzéseinktől. Ami a szerzőket illeti, a bejegyzéseket magánszemélyként és nem az ETR INSTITUTE nevében írják, így lehetőségük van saját hangnemük és véleményük bemutatására. 

Kívánjuk, hogy érezd jól magad, miközben írásaink között barangolsz!


Inkább aggódunk és aggódunk. És miért? Mert a nyugtalan elmével élő ember fél a csendtől, ezért mindig csinál valamit, mindig aggódik valamiért.

Szupervízió

2018.07.14

A szupervízió a leghatékonyabb szakmai személyiségfejlesztő módszer a szociális, pedagógiai, profit és nonprofit területen. Célja a hivatásbeli személyiség kompetencia fejlesztése.

Az intuíció azon folyamat vagy megismerés megnevezése, mely során az információszerzés nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik. A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának.

- Nem értem, hogy a közvetlen rokonaim, miért nem szeretnének megismerni engem. A nagyanyáim és a nagyapáim nem ismernek, aztán nem ismernek a nagynénéim és a nagybáttyáim sem, ezáltam az unokatestvéreim sem ismernek. Miért van ez?

Most megtanultam, hogy néha nem elég és nem számít, hogy mennyire szeretném a kapcsolatot, mivel ez nem csak rajtam múlik, hanem mindkettőnkön.

Ha egy férfi azt várja el egy nőtől hogy angyal legyen az életben, meg kell számára teremtenie a menyországot, ugyanis az angyalok nem élnek a pokolban.

Istenről...

2018.01.23

Egy asszony azt álmodta, hogy a piacon betért egy teljesen új üzletbe, és legnagyobb meglepetésére Istent találta a pult mögött.
- Mit árulsz itt? - kérdezte.- Mindent, amit a szíved kíván - válaszolta Isten.
Alig mervén hinni a saját fülének, az asszony elhatározta, hogy a lehető legjobb dolgot fogja kérni, amit emberi lény csak kívánhat.
-...

"Az élet hol nehéz, hol könnyű döntések sorozata. Rendszeresen agyalunk, kattogunk valamin. Körülvesz minket a zsongás. Pedig csak élnünk kellene. Élvezni az élet tapasztalását. Választani, boldognak és örömtelinek lenni és élni, élni és élni."