A Szerelem Szenvedély

2017.06.25

Egyszerűen nem lehetünk érzékenyek, amennyiben nem vagyunk szenvedélyesek. 

Szenvedély. Micsoda szó! 

Szenvedélyes szerelem!!! Micsoda kifejezés!

Tudom, sokan szenvedélyes rajongással imádnak épületeket, jó állást jó fizetéssel, vagy szenvedélyes rajongással utálnak valakit szövetségben egy másik emberrel, esetleg ugyanezen a módon féltékenyek stb....

Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a szenvedélyt ami szeret, a szenvedéllyel teli rajongással!

Én arról a szenvedélyről írok amelyik szeret.

Ha nincs bennünk szenvedély, hogyan válhatunk érzékennyé a napfelkeltére, a napnyugtára, a nevetésre vagy a sírásra?Hogyan is válhatnánk érzékennyé a szenvedélyre való képességünk nélkül, melynek lényegi tartalma az önfeladás, azaz az önzetlenség? 

A szerelem olyan állapot amely, szintén önfeladással jár azaz szintén önzetlen, amelyben nincsen "én". Amikor megtapasztaljuk a szerelem állapotát csak "mi" vagyunk, szertefoszlik az "én", és belőlem és a másik emberből "egy" lesz.

Egymáséi vagyunk. 

Gondolkodjunk el ezen, az "egy" mása, azaz te az enyém én a tied "egy"-ként a "mi" állapotában. Micsoda felemelő érzés ez az emberi lény számára.               Micsoda erővel és egyfajta legyőzhetetlenséggel ruházzuk fel egymást ebben az önzetlen és feltételek nélküli létállapotban.

A szerelem állapotában nem létezik ellentmondás, nem létezik kétség, mivel ez az egyik legmagasabb szintű egység tudata az emberi lénynek.

Érzékenynek lenni annyi, hogy érezzük azt, aki mellettünk van, meglátjuk benne az örömöt és a bánatot, a jó vagy a rosszkedvet és látjuk a szépséget.

Ha nem lennénk szenvedélyesek, hogyan érzékelhetnénk mindezeket?   Hogyan érezhetnénk a mosoly örömteli varázsát vagy a szomorú könnyeket. Akár fordítva, a kényszeres mosolyt vagy az örömteli boldogságból fakadó könnyeket?

Egy biztosnak tűnik.                                                                                               A szerelem szenvedély!

Pintér Zoltán                                                                                                         ETR Életviteli és Motivációs Tanácsadó