Transzperszonális pszichológia

A transzperszonális pszichológiai konzultáció a pszichológiának egy relatíve új határterülete, mely az ember spiritualitás iránti igényeivel, az egészséges ember kiteljesedésével, az individuumon túl nyúló tapasztalatokkal foglalkozik. 

A transzperszonális pszichológia az emberiség legmagasabb potenciáljaival, valamint egyesítő, spirituális és transzcendens tudatállapotok felismerésével, megértésével és megvalósításával foglalkozik. A leggyakrabban említett, visszatérő elemek:

- tudatállapotok
- legmagasabb, vagy végső emberi képességek, potenciálok
- ego-n vagy személyen túli én
- transzcendencia
- spiritualitás

A 'Textbook of Transpersonal Psychiatry and Psychology' (Scotton, Chinen, & John, 1996), a következő témákat határozza meg a transzperszonális pszichológia legfontosabb kutatási területeiként:

- spirituális hagyományok (mint például a hinduizmus, jóga, buddhizmus, vadzsrajána, zen, taoizmus, tantra, sámánizmus, kabbala, keresztény misztika stb...) hozzájárulása a pszichológiához és pszichiátriához;

- öregedés és felnőtt spirituális fejlődés
- meditáció
- transzperszonális megközelítés az oktatáshoz
- kultúrközi tanulmányok és antropológia
- vallásos és spirituális problémák diagnózisa
- offenzív spiritualizmus és spirituális védelem
- korábbi szektatagok kezelése
- transzperszonális pszichoterápia
- zeneterápia
- függőség és felépülés
- irányított imagináció és vizualizációs terápia
- légzésterápia
- halál és halálközeli élmények
- szociális változások

A transzperszonális pszichológia interdiszciplináris, holisztikus/integratív megközelítéssel tekint az emberre, magába foglal behaviorista, gestalt, kognitív pszichológiai, humanisztikus pszichológiai megközelítéseket, keleti és nyugati filozófiákat, misztikát és különböző vallási tanokat - mindezek ellenére azonban elismert akadémiai és tudományos kutatási terület.

Konzultációs Időpont Kérése

A fentiekben megadott adatok alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetése céljából. Időpontfoglalását a konzultációs központhoz tartozó 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon is kezdeményezheti.

Kedves Klienseink! Foglalt időpontjukat módosítani, lemondani a 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon, vagy emailben, az egysegszemlelet@gmail.com címen tudják.

Forduljon hozzánk bizalommal!