Párkapcsolati Tanácsadás


A cél a tartalmas, kiegyensúlyozott, minőségi párkapcsolatok kialakítása. 


Mindennapos érzelmi szenvedések kísérik a párkapcsolatot? Megingott az egymásba vetett bizalom? Unalmas, tartalom nélküli az együtt töltött idő?

A párkapcsolati tanácsadás a megrekedt kapcsolatok segítsége lehet. A párkapcsolatokban a különböző együttélési gondok és problémák felmerülése bizonyos idő elteltével teljesen normális. A tanácsadás abban segít, hogy új nézőpontokat talál az adott élethelyzetekre, amelyek segítségével oldja a feszültséget, támogatja a megoldásokat valamint a megfelelő döntésekre, lépésékre ösztönöz.

-Kényes párkapcsolati témák kezelése/megbeszélése.

-Viták és konfliktusok kezelése/megbeszélése

-Szexuális élet kezelése/megbeszélése 

-Érzelmi elzárkózás kezelése/megbeszélése 

-Házastársi dühkitörések kezelése/megbeszélése 

-Elhidegülés és egyéb párkapcsolati problémák kezelése /megbeszélése. 

-Válni szeretne, de még nem döntött "élethelyzet" kezelése

Ahhoz , hogy saját magunkat el tudjuk helyezni egy kapcsolatban szükséges teljesen új alternatívák és új lehetőségek kibontakoztatása. Semmiképp sem előre mutató jel a jövőnkre nézve egy sínylődő vagy depresszív kapcsolatban élni. 

A jó párkapcsolat három központi fogalma 

- biztonság,

- érzelmi elérhetőség, 

- válaszkészség 

Ez a három fogalom képzi a párkapcsolati konzultációk alapját. Ahhoz, hogy a párkapcsolat megfelelően működhessen, szükséges ez a három tartópillér. Ha ezek közül valamelyik nem stabil, akkor a kapcsolat is ingataggá válik. 

Mivel a kisgyermekkorban elsajátított kötődési mintázatokat viszünk tovább a felnőtt életünkbe - akár tudatában vagyunk ennek, akár nem - ezek a minták kihatással lesznek a párkapcsolatunkra is. 

Az a mód, ahogy a gondozónk (anyánk, apánk) kielégítette szükségleteinket - ahogy válaszolt igényeinkre, amennyire érzelmileg és fizikailag elérhető volt számunkra, az gyakorlatilag meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz felnőtt kapcsolatainkban.

A kötődés kialakulásának és megértésének mintázata ezért rendkívül fontos szerepet játszik felnőtt életünkben.

Ha gondozónk "elég jónak" bizonyult, biztonságosan kötődünk, ami azt jelenti, hogy alapvetően bizalommal viszonyulunk másokhoz, nem ejt kétségbe minket az egyedüllét, de az sem, ha negatívan vélekednek rólunk. Párkapcsolatban sem az intim közelség, sem a partner távolléte nem probléma számunkra, nem féltékenykedünk és még a nehézségek ellenére is a harmónia a meghatározó érzésünk.

Ha a szülő/gondozó nem volt eléggé válaszkész és elérhető azokban az esetekben, amikor igényünk mutatkozott rá, akkor kötődésünk bizonytalan lesz. Ennek a bizonytalanságnak három jellemző mintázata van a felnőtt kapcsolatainkban: 

1. szorongó-aggodalmaskodó

2. elutasító-elkerülő

3. bizalmatlan-elkerülő

Fontos kihangsúlyozni, hogy mindhárom kötődési stílus adaptív, vagyis a "túlélést" segítette elő, hiszen így sikerült figyelmet és szeretetet kicsiholnunk, vagy ha nem, akkor épp a visszahúzódó viselkedés óvott meg az elutasítás kudarcától minket. Mindez rendben is van, egészen addig, míg ki nem derül, hogy ami kisgyerekkorban jó megküzdésnek bizonyult, az felnőttként akadálya lesz a kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat kialakításának és fenntartásának.


Tanuljon meg tenni önmagáért , a kapcsolatáért és a pozitív életminőség létrehozásáért.

Ezt kínálja a konzultáció!

Konzultációs Időpont Kérése

A fentiekben megadott adatok alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetése céljából. Időpontfoglalását a konzultációs központhoz tartozó 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon is kezdeményezheti.

Kedves Klienseink! Foglalt időpontjukat módosítani, lemondani a 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon, vagy emailben, az egysegszemlelet@gmail.com címen tudják.

Forduljon hozzánk bizalommal!

EBBŐL ELÉG!