Integratív Párkapcsolati Konzultáció

Mindennapos érzelmi szenvedések kísérik a párkapcsolatot? Megingott az egymásba vetett bizalom? Unalmas, tartalom nélküli az együtt töltött idő? Nem fejlődik tovább a kapcsolat?

Ebből elég!

A párkapcsolati konzultáció a megrekedt kapcsolatok segítsége lehet. A párkapcsolatokban a különböző együttélési gondok és problémák felmerülése bizonyos idő elteltével teljesen normális. A konzultáció abban segít, hogy új nézőpontokat talál az adott élethelyzetekre, amelyek segítségével oldja a feszültséget, támogatja a megoldásokat, valamint a megfelelő döntésekre, lépésékre ösztönöz. Ahhoz ,hogy saját magunkat el tudjuk helyezni egy kapcsolatban szükséges teljesen új alternatívák és új lehetőségek kibontakoztatása. Semmiképp sem előre mutató jel a jövőnkre nézve egy sínylődő vagy depresszív kapcsolatban élni.  

A jó párkapcsolat három legfontosabb központi fogalma: biztonság, érzelmi elérhetőség, válaszkészség. 

Ez a három fogalom képzi a párkapcsolati konzultációk alapját. Ahhoz, hogy a párkapcsolat megfelelően működhessen, szükséges ez a három tartópillér. Ha ezek közül valamelyik nem stabil, akkor a kapcsolat is ingatag.

Mivel a kisgyermekkorban elsajátított kötődési mintázatokat visszük tovább a felnőtt életünkbe - akár tudatában vagyunk ennek, akár nem - ezek a minták kihatással lesznek a párkapcsolatunkra is. A kötődés kialakulásának és megértésének mintázata ezért rendkívül fontos szerepet játszik felnőtt életünkben és egyben a konzultációk során is központi témaként jelenik meg. Azok a módok, ahogyan a gondozóink kielégítették szükségleteinket - ahogyan válaszoltak igényeinkre, amennyire érzelmileg és fizikailag elérhetőek voltak számunkra, azok gyakorlatilag meghatározzák, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz felnőtt kapcsolatainkban.

(Azonban fontos kiemelnünk, hogy nem az a dolgunk, hogy a szülőkre mutogassunk és teljes mértékben őket hibáztassuk vagy tegyük felelőssé teljes mértékben bármiért, hiszen nem felejthetjük el, hogy ők is felnőttek valahol és így tovább...) A konzultáció során azzal sem foglalkozunk, hogy a párkapcsolatban ki a rosszabb vagy ki generálta előbb a konfliktusok kialakítását. Mindenkinek megvan a saját maga felelőssége. A kérdés az, hogy szeretnének-e kikerülni abból az érzelmi hullámvasútból, amire saját maguk ültek fel! Szeretnének -e megoldásokat? 

Tanuljon meg tenni önmagáért, a kapcsolatáért és a pozitív életminőség létrehozásáért.

Általános kérések, melyekkel klienseink hozzánk fordultak:

-Kényes párkapcsolati témák kezelése/megbeszélése

-Viták és konfliktusok kezelése/megbeszélése

-Szexuális élet kezelése/megbeszélése

-Érzelmi elzárkózás kezelése/megbeszélése

-Házastársi dühkitörések kezelése/megbeszélése

-Elhidegülés és egyéb párkapcsolati problémák kezelése /megbeszélése.

-Válni, szakítani szeretne, de még nem döntött "élethelyzet" kezelése

A cél, a tartalmas, kiegyensúlyozott, minőségi párkapcsolatok kialakítása.

Ezt kínálja a konzultáció!

Konzultációs Időpont Kérése

A fentiekben megadott adatok alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetése céljából. Időpontfoglalását a konzultációs központhoz tartozó 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon is kezdeményezheti.

Kedves Klienseink! Foglalt időpontjukat módosítani, lemondani a 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon, vagy emailben, az egysegszemlelet@gmail.com címen tudják.

Forduljon hozzánk bizalommal!


ETR INSTITUTE Konzultációs Központok : 


1194, Budapest, Vas Gereben utca 120.1097, Budapest, Vaskapu utca 1/b.

 Párkapcsolati Konzultáció - Tanácsadás