Önismereti Csoport

KAPCSOLATBAN ÖNMAGAMMAL


Az önismeret, az önmegismerés egy olyan önmagadra irányuló lelki folyamat, amely során megismered személyiséged tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeit, gondolatait és mindezek együttes működését. Betekintést nyersz viselkedésed mozgatórugóiba, hátterébe, motívumrendszerébe, valamint helyesen ítéled meg az emberi kapcsolatokban játszott szerepeidet és azok hatását a történésekre. 


Mindannyiunkat foglalkoztat az az egyszerű kérdés, hogy mi lehet az oka annak, ami megakadályoz bennünket a kibontakozásban?


Miért érzem rendszeresen értéktelennek magam? Hogyan tudom kivédeni a stresszhatásokat? Miért nem találom az okát a boldogtalanságomnak?  Hogyan lehet, hogy nekem nem jönnek össze a párkapcsolataim?  Miért nyomasztanak bizonyos történések? Hogyan tudnám kibontakoztatni a képességeimet?  Miért félek megtenni dolgokat, miközben tudom, hogy jó lenne?  Hogyan tudnék boldogan élni?  Az élet miért nem adta meg azt, amivel igazán boldog lehetek?  Érzem, hogy valami nem stimmel, de egyszerűen nem találom a válaszokat?  Mégis hogyan csináljam?


Ezen kérdések kapcsán sokan eljutunk a belső változás igényéhez, ugyanakkor megtorpanunk a "hogyan kezdjem el" kérdésénél.

Erre válasz az önismereti csoport
"A legfontosabb könyv az életben, amiben megtanulhatsz olvasni, te magad vagy!" 


KAPCSOLATBAN ÖNMAGAMMAL

A csoportban zajló önismereti munka, nagyon hasonlít a való élethez. Itt sincs olyan varázsige, amely mindannyiunkkal csodát művelne. Ellenben vannak gyakorlatok, amelyekkel elérhető, hogy a céljaidnak megfelelő felelősségteljes cselekvésre inspiráljanak. Az -itt és most- érzésvilágával együtt dolgozva felébred benned a változások inspirációja egy számodra védett környezetben. A csoportban eltöltött idő előrehaladtával csökkennek  a negatív hangulataid és a nyugtalanságod.  Az önismereti csoportban a személyiségfejlesztésnek köszönhetően magabiztosabb leszel. Nem fogod megengedni, hogy tehetetlen emberként kezeljenek az életben. Felébred benned és növekszik a megoldóképességed, azokon a területeken is, ahol ezidáig nem mertél cselekedni vagy "labdába rúgni".

Az önismereti csoport egy remek lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy megismerje, megértse saját működési módjait, kombinációit. A csoportban való részvétellel feltárhatod képességeidet, szembesülhetsz korlátaiddal és megtanulod értelmezni az érzelmeidet, melynek hatásaira továbbfejlődsz, valamint növeled önértékelésed, önbecsülésed. Válaszokat kapsz a "Miért" és a "Hogyan" kérdéseire, miközben a számodra megfelelő életminőség kialakításához kapsz építőkockákat. 


ÖNMAGUNK MEGISMERÉSE A LEHETŐSÉG ÖNMAGUNK MEGVALÓSÍTÁSÁRA

"Olyan ez, mint egy belső forradalom. Igazán élveztem minden percét."


Megosztunk veled egy kis műhelytitkot!

Az alábbiakban megosztunk veled egy apró kis részletet, azokból az önismereti játékokból melyeknek tárházát beépítettük a foglalkozásokba. 

Az önismereti foglalkozások alatt többször is találkozni fogsz az úgynevezett, OH asszociációs kártyajátékokkal, melyek pszichológiai játékként a 80-as években lettek publikálva Kanadában. Magyarországon ez a szórakoztató és játékos önismereti módszer Németh Lóránd és Fodor Józsa tevékenységének köszönhetően kerül felhasználásra és továbbfejlesztésre egyre szélesebb szakmai körökben. Az asszociációs kártyákkal való játék nagy hatással van az önmegismerés, a kreativitás, a kommunikáció, a produktivitás és a válaszkészségek fejlődési folyamataira. 


Az asszociációs kártyák felhozzák a tudattalanban rejlő gátjaidat, ezáltal lehetőséged teremtődik a továbblépésre, valamint a berögzült sémáid átformálására. 

Az általunk szervezett önismereti csoportok egyszerre nyújtanak olyan izgalmakat és kikapcsolódást, ahol a résztvevők szinte észrevétlenül válnak szorosabban együttműködő közösséggé, miközben egy fordulatokban gazdag és szórakoztató egyéni fejlődést élnek meg, ahol az élmények hatására szinte kilépnek a valós időből. Csatlakozz hozzánk, és éld át velünk közösen az AHA-élmények gazdagságát! 

Gyere el és építsd fel magad!

Ha úgy érzed kérdéseink megszólítottak, várunk téged is önismereti csoportunkba!

Az önismereti csoport 2018 szeptember 22.-én indul és 8 hónapon át tart, havonta egy alkalommal, szombatonként 9:30-17:30 közötti időpontban, ebédszünettel. Az aktuálisan következő legközelebbi alkalmat, minden részvétel végén közösen egyeztetjük le.  A csoportban való  részvétel különleges értéke az az önismereti kaland, amelyben maximális biztonságban vállalhatunk egymással és egymásért olyan sorsközösséget, melyen belül megtapasztaljuk, hogy nem vagyunk egyedül. A csoport találkozásának és együttlétének helyszínét Budapesten a belvárosban a Nemzeti Múzeum mellett találod. 


További információk:  

Csoport indulása:  2018. szeptember 22. szombat, 9:30-17:30. 

Második alkalom: 2018.10.28. Vasárnap 9:30-17:00

Teljes időtartam: 8 alkalom / 8 hónap. Résztvevők száma: 7-9 fő. Jelentkezni az alábbiakban található jelentkezési űrlap kitöltésével, valamint a 06-30-6587912-es mobiltelefonszámon tudsz. 

Részvételi igényed megküldését követően, telefonos megbeszélést fogunk kezdeményezni veled az önismereti csoportról és a részvételről, melyet kérhetsz tőlünk személyes formában is. Ezt követően kiállítunk egy helyfoglalási számlát részedre, (foglalási díj: 12.900.- Ft., ez az első részvételi alkalom díja is egyben) melynek kifizetésével biztosítani tudod helyedet az induló csoportban. A továbbiakban a részvételi díjat (12.900.- Ft.) alkalmanként a helyszínen készpénzben, számla ellenében tudod majd kiegyenlíteni. Minden alkalom díjszabása azonos.

Csoportvezető: 

Az önismereti csoportban rendkívül fontos a jó hangulat, melyről a tapasztalt csoportvezető különböző, az élménypszichológiában is ismeretes módszerek használatával gondoskodik.  Az ETR INSTITUTE szeptemberben induló önismereti csoportjának vezetője, Pintér Zoltán, Krízisintervenciós - Életviteli és Motivációs Tanácsadó, ETR Instruktor.


Tedd meg az első lépést! 

 Légy bátor, vágj bele, és kezdd el velünk! 

A múltat nem változtathatod meg, de azt igen, hogy kivé válsz. 


Önmagunk minél teljesebb ismerete a boldogságunk alapja lehet.

Csatlakozás az Önismereti Csoportba

Jelentkezésed e-mailben igazoljuk vissza.

Helyszín: Harmónia Palota Rendezvényközpont / 1088 Budapest, Múzeum utca 9. / 

ETR INSTITUTE