Mediátor, mediációs (Közvetítő) szakember képzés. Hogy mit is jelent a mediáció? A mediáció (közvetítés) egy speciális konfliktusmegelőző, -kezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a konfliktusban állók beleegyezésével egy semleges, harmadik fél (mediátor) jár közben. A mediátor segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt nem ritkán kifejezetten örömteli. A szó - mediare - eredeti jelentése: középen állni, egyeztetni, közbenjárni, közvetíteni, békéltetni.

A mediáció főbb elemei: konfliktus feltérképezése és azonosítása, bizalmatlanság, sértettség, merev attitűdök feloldása, célok összehangolása, közös narratíva kialakítása, az egyezkedés folyamatának lépésekre bontása, az egyezkedést segítő technikák alkalmazása, alternatív megoldások keresése, az álláspontok közelítése, a felek kommunikációs stratégiáinak fejlesztése.

A mediáció főbb területei: büntetőügyi mediáció, családi és válási mediáció, diplomáciai közvetítés, egészségügyi mediáció, interkulturális mediáció, iskolai mediáció, kamasz-szülő mediáció, közigazgatási mediáció, szervezeti (munkahelyi) mediáció, szervezetközi (gazdasági) mediáció. Mediátor képzésünk során maximalizált hallgatói létszámmal dolgozunk, a megfelelő eredmény elérésének érdekében. A folyamatok középpontjában a tudásátadás professzionális végrehajtása áll. Intézményünk alapfeladatainak tekinti az oktatási és egyéb szolgáltatási folyamatok nagyfokú szervezettségét, szakmaiságát, melyben elengedhetetlen kellék az irányítás és a folyamatszervezés támogató rendszere. Fejlődni szeretne? Várjuk Önt is képzésünkre!


KINEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?


Képzésünket ajánljuk mindazok számára akik fontosnak tartják az emberi odafigyelést, a személyes figyelmet, a hatékonyságot és a kreativitást. Ajánljuk továbbá azoknak, akik szeretnek megoldásokban és célok elérésében gondolkozni, akiket érdekel az az elképzelés, hogy az ellenséges és antagonisztikus kétoldalú kapcsolatok konfliktusok megoldásához szeretnének hozzájárulni. A képzésen való részvétellel a tanultakat beépítheted, a jelenleg meglévő szakmádba, valamint hasznosíthatod hivatásos mediátorként, vállalkozóként, cégvezetőként vagy magánszemélyként.

Jelentkezz, gyere el, képezd és fejleszd magad velünk. 


Milyen ismereteket sajátíthatsz el a képzéssel?

 • Rendszerállítás
 • Asszertív kommunikáció
 • Megoldásközpontú mediáció
 • Szituációs helyzetgyakorlatok
 • Mediációs technikák gyakorlása
 • Érzékenyítés-és kérdezéstechnika
 • Objektivitás fejlesztése: értékrend
 • Non verbális kommunikáció, testbeszéd
 • Az attitűd megváltoztatásának a képességei
 • Konfliktuskezelési stratégiák a gyakorlatban
 • Mediációs készségek fejlesztése
 • Kompetenciák fejlesztése

ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) Képzés Részletek

A képzés teljes időtartalma, 8 hét. / Hetente - Szombatonként 9:00-tól - 16:30-ig

A következő ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) képzés dátumának meghirdetése: 2018. február

Jelentkezési határidő a képzésre: -----------

Teljes képzés díja: 160.000,-Ft

A képzésen a hallgató számára helyet biztosítani a Regisztrációs Díj megfizetésével tudunk. Mivel az elmúlt években sokan jelentkeztek a képzésre, de mégsem jöttek el, ezzel másoktól elvéve a részvétel lehetőségét, ezért ezt elkerülendően regisztrációs díjhoz kötjük a részvételt. A jelentkezést csak a regisztrációs díj befizetésével fogadjuk be. A Regisztrációs Díj a teljes képzési díj 50%-a, mely a teljes képzési díjba beszámításra kerül. A képzés díjának fennmaradó 50%-át a hallgató a képzés megkezdésének dátumáig köteles rendezi.

A képzésre a helyfoglalás a regisztrációs díjak befizetésének a sorrendjében válik véglegessé. ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) Képzés Teljes Óraszáma: 60 óra. Az ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) képzésre a jelentkezési űrlap beküldését követően jelentkezésedet regisztráljuk és értesítünk a regisztrációs eljárás folyamatáról, valamint a regisztrációs díj befizetésének lehetőségeiről, amellyel biztosíthatod helyed a képzésen.

Ha képzésünkre jelentkezel és ajánlásoddal még valaki jelentkezik a képzésre vagy esetleg hozol magaddal valakit, úgy 10% kedvezményt biztosítunk számotokra a képzés díjából.

ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) Képzés Részvételi Feltételei

Az ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) képzésre való jelentkezés minimális feltétele: felsőfokú bizonyítvány. Középfokú végzettség esetén csak tréning formájában végezhető el. 

ETR Mediátor, Mediációs (Közvetítő) Tanúsítvány Kiállításának Feltételei

A teljes képzést elvégzők a képzés végén Mediátor, Mediációs Közvetítő tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány kiadásának feltétele, hogy a résztvevő hiányzása nem lépi túl a teljes képzés összesített óraszámainak 10%-os mértékét.

Amennyiben a képzéssel kapcsolatosan további kérdései, kérései merülnének fel, úgy az alábbiakban megadott elérhetőségeinken kaphat tájékoztatást.

Email: egysegszemlelet@gmail.com, Mobil: 06-30-6587912