A legmélyebb és legtartalmasabb emberi kapcsolat...

2017.10.19

Az emberi lény számára a leglényegesebb kapcsolat az életben a női lélekhez kötődik. Ez a kapcsolat az anya és a gyermek kapcsolata. Ennél mélyebb és lényegesebb emberi kapcsolatot még nem láttam, hiszen anya és gyermeke a várandósság során összetartozik testileg, valamint lélek a lélekben él, azaz a gyermek része az anyának és az anya része a gyermeknek.

Micsoda harmonikus, békés, egységes állapot. Egységet alkotnak egymásban. Ez az egység az, amit az emberi kapcsolatokban keresel.

Ennek tudatában vajon kijelenthetjük-e, hogy kizárólag a nők isten adta anyai szerepének köszönhetjük, hogy képesek vagyunk a legmélyebb és leglényegesebb emberi kapcsolatok megteremtésére az életben?
Hogy képesek vagyunk egységben élni másokkal? A válaszom: IGEN!

Hiszen akárkiről is legyen szó, rólam, rólad vagy róla, minden emberi lény az édesanyja által lép be az életbe. Mindenki az édesanyja által tapasztalja meg a legmélyebb, leglényegesebb és legcsodálatosabb emberi kapcsolatot.

Olyan emberi lény, aki ezt a születésének a napja előtt nem tapasztalja meg, nem létezik. Mindannyian hordozzuk a legmélyebb és ezáltal a leglényegesebb emberi kapcsolatok kialakítására való képességet. Egyszerűen csak nem emlékszünk rá, de attól még megvan bennünk. Köszönhetjük ezt mindannyian, kizárólag édesanyánknak, és mivel ez mindenkire érvényes köszönhetjük mindannyiunk édesanyjának. Az Enyémnek, a Tiédnek és az Övének!

Te is képes vagy a legmélyebb és leglényegesebb emberi kapcsolatot felépíteni az életedben, ezt nem árt, ha fejben tartod.


Szerző:

Pintér Zoltán