Amikor azt gondolod, hogy innen már nincs tovább, nincs kiút...

2017.11.22

CSAK NYUGODJ MEG ÉS GONDOLKOZZ EL, MEGOLDÁSOK MINDIG AKADNAK.

Íme egy tanmese...

Egy napon a paraszt ember szamara beleesett a kútba. A szamár hosszú órákon át hangosan bőgött, miközben a paraszt ember próbált rájönni mit is tehetne az állatért. Végül döntött. Mivel az állat már amúgy is öreg és a kutat is ideje már betemetni, (hiszen víz sincs már benne) ezért nem éri meg kihúzni a szamarat a kútból.

Áthívta hát a szomszédokat, hogy segítsenek betemetni a kutat benne az öreg szamárral. Mindenki lapátot fogott és elkezdték a földet lapátolni a kútba. Amikor a szamár megértette mi történik, rémisztően elkezdett üvölteni. Aztán kis idő múlva, mindenki csodálatára megnyugodott. Nos, beletörődött a sorsába, gondolták.

Néhány lapátolással később a paraszt ember lenézett a kútba.

Meglepődve látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami igen okosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik a kútban. Ahogy a paraszt és a szomszédok tovább lapátolták a földet a szamárra, az csak lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár egyszer csak átlépett a kút peremén és boldogan elsétált.

Az életben néha mindenfajta dolgot rád dobálnak majd és megpróbálnak lenyomni, ekkor te is úgy érzed, mintha egy igen mély kútba kerültél volna, ahonnan nincsen kiút. A kútból kimászásnak azonban az a trükkje, hogy lerázd magadról azt, amit rád dobálnak és tegyél meg egy lépést felfelé. Minden probléma csak egy lehetőség arra, hogy tanulj és továbblépj. Bármilyen problémából van kiút, hanem törődsz bele, ha nem adod fel és nem állsz meg, magadat sajnáltatva. Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

Kövess minket Facebookon!