Gestalt Coaching

Úgy érzed, mintha nem lennél önmagad?

Sokan elszántan keressük a problémáink megoldását, miközben értelmezni szeretnénk a saját dilemmáinkat. A Gestaltban a fókusz azon van, hogy önmagunk legyünk. Egy belülről kifelé irányuló folyamat során felfedezzük, feltárjuk és megértjük mindazt, ami velünk történik a jelenben. Azzal, hogy az egyén figyelmét az éppen lezajló események megtapasztalására és elfogadására fordítjuk és új módokon láthatja a saját élethelyzetét, egyfajta szemléletváltás következik be, ami támogató erőként segíti az egyént a magatartásának megváltozásában. A Gestalt-megközelítés a teljes emberrel foglalkozik. A test, az érzések, a gondolatok és a képzelet közötti egységes egyensúly kialakítását szorgalmazza. 

A Gestalt megközelítés 

1., Az éppen zajló történésekkel kapcsolatos tudatosság és felismerés, mind gondolati (kognitív), mind érzelmi szempontból a kapcsolati kölcsönhatásban.

2., A fókusz arra helyeződik, amilyen módon a dolgokat csináljuk, megfogalmazzuk, megközelítjük, átéljük és gondolkodunk róla. A lényeg a tartalom, amit az adott személy megfogalmaz a saját helyzetéről.

3., Az "itt és most-ban" lezajló történet valódi természetének a megfigyelése az elsődleges, nem pedig a "mi történne ha" vagy a "mi lehetett volna ha" szempontokat veszi figyelembe. A jelenben zajló információ elsődleges fontosságára alapoz.

4., Befogadó kapcsolatközpontúság, mely a helyzettől és a környezettől függő jelentéstartalommal bír. Minden emberi lény a kapcsolataival és a környezetével együtt létezik, ezért ezek behatásai az egyénre kiemelkedőek.

5., Az egyetlen biztos dolog a világban a folyamatos megállás nélküli változás, mely a jelenben következik be. A változás természete ellentmondásos, mégis csak a jelenben változtathatjuk meg a jövőnkre vonatkozó gondolatainkat és érzéseinkre adott tanult reakcióinkat.

Rendszer és egységszemlélet

A kliens által hozott problémás élethelyzetekre nem csak egy megoldandó problémaként tekintünk, hanem jelenségként kezeljük a kialakult helyzetet, és azt keressük, hogyan vesznek részt a rendszer különböző elemei ennek az élethelyzetnek a létrejöttében - tehát nemcsak az egyénnel foglalkozunk, hanem rendszer és egységszemléletben is gondolkodunk a teljesség érdekében. A Gestalt Coaching konzultációk abban segítenek az embereknek, hogy minőségileg gazdagabb és élvezetesebb életet éljenek, tisztábban és világosabban lássák a helyzetüket, felfedezzék az adott lehetőségeiket, és felelősséget vállaljanak azért, hogy ezekkel a lehetőségekkel éljenek is - azaz felelősséget vállaljanak a boldogságukért és önmagukért. A lényeg az "itt és most-ban" megélt tapasztalat szemléletváltása, melynek során tiszteletben tartjuk azt, hogy ahányan vagyunk, annyiféle valóságot élünk meg. 

Konzultációs Időpont Kérése

A fentiekben megadott adatok alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetése céljából. Időpontfoglalását a konzultációs központhoz tartozó 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon is kezdeményezheti.

Kedves Klienseink! Foglalt időpontjukat módosítani, lemondani a 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon, vagy emailben, az egysegszemlelet@gmail.com címen tudják.

Forduljon hozzánk bizalommal!


ETR INSTITUTE Konzultációs Központok : 


1194, Budapest, Vas Gereben utca 120.1097, Budapest, Vaskapu utca 1/b.

Gestalt Coaching