Integratív Családkezelési Konzultáció 

A család egy rendkívül érzékeny rendszer, melynek léte javarészt a szülők közötti kapcsolat minőségétől, a kapcsolat és az egyén tűrőképességétől, a megfelelő érzelmi egyensúly kialakításától, a biztonságérzet és a harmónia megtartásától függ.

A családi rendszerszemlélet alapja, hogy a benne szereplő legkisebb résznek is célja, ereje és törekvése van. A konzultáció egyik fő feladata, hogy segítsen ezeket felfedezni és megérteni a családi közösség számára. A konstruktív rendszerszemlélet erősíti az egyén felelősségtudatát és öntevékenységre ösztönöz. A konzultációs folyamatban a család tagjai felelősséget vállalnak magukért és egymásért, rendezik konfliktusaikat és megtanulják, hogyan kereshetnek megoldásokat a stresszes és nyugtalan élethelyzetek feloldására. Sokszor néhány konzultáció elegendő ahhoz, hogy túllépjünk a nehézségeken. A konzulens szakmai tudása általában megnyugtató hatással van a szülőkre, a gyerekre és az egész családra.

Konzultációink feladata hozzásegíteni a szülőket azoknak a folyamatoknak az elsajátításához, amelyekben a szülő, a gyerek viselkedését mélyebb szinten értelmezi és kezeli. Segítséget kapnak a szülők ahhoz is, hogy megértsék, hogy a gyerek provokációnak tűnő viselkedése vagy tünete, milyen belső konfliktusokat hordoz. Ha erre megfelelően tudnak a szülők reagálni és helyreáll az őszinte érzelmi kommunikáció, akkor a tünetnek már nem lesz üzenet értéke, azaz megszűnik.

Célunk a családi béke és az otthonteremtés folyamatainak kialakítása, valamint támogatása.

Amennyiben szükséges, a konzultációk során nevelési stratégiákkal és tanácsokkal is ellátjuk a szülőket, kérdéseket lehet feltenni a konzulensnek, amelyekre válaszokat kaphatunk. A konzultáció célja az, hogy a szülő visszanyerje az önbizalmát és jobban megértse az adott helyzetekben lévő tartalmakat, valamint rájöjjön a megoldásokra, azért, hogy jobban tudja kezelni a helyzeteket, ami által stresszkerülő és nyugalombarát történéseket hoz létre.

Általános problémák, amelyekkel klienseink hozzánk fordultak.

-Kinek mi a szerepe a családban? Anya-Apaszerep.

-Gyermeknevelési módszerek elsajátítása.

-Gyermekek tanulási problémái. Önértékelés.

-Gyermekek viselkedésbeli, fegyelmezési problémái.

-Anyósom és családja teljes befolyással van a páromra.

-Családon belüli viszályok.

-A gyermek mellet nincs időnk egymásra (időgazdálkodás).

-A családom nem ért meg engem, mit tegyek?

-A gyermeknek hirtelen megváltozik a viselkedése (kiszámíthatatlan, kezelhetetlen lesz, nem tudunk vele mit kezdeni).

-A testvérféltékenység észrevehető jelei mutatkoznak. Közösségben harap és bántalmazza a kortársait. Mit tehetünk?

-Kérdések kerülnek felszínre a szülők részéről, abban a tekintetben, hogy megfelelő ütemben zajlik-e a gyerek fejlődése?

A szeretet útja a családban kezdődik!

Törekedjen a megoldásokra és a megfelelő válaszok megtalálására, a családi béke, az otthonteremtés és a gyermek, gyermekek megfelelő fejlődésének, valamint nevelésének a megvalósítása érdekében.

Konzultációs Időpont Kérése

A fentiekben megadott adatok alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetése céljából. Időpontfoglalását a konzultációs központhoz tartozó 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon is kezdeményezheti.

Kedves Klienseink! Foglalt időpontjukat módosítani, lemondani a 06-30-658-7912-es mobiltelefonszámon, vagy emailben, az egysegszemlelet@gmail.com címen tudják.

Forduljon hozzánk bizalommal!


ETR INSTITUTE Konzultációs Központok : 


1194, Budapest, Vas Gereben utca 120.1097, Budapest, Vaskapu utca 1/b.

Családi Konzultáció - Tanácsadás